2017 Diada de Sant Jordi a la Sagrada Familia | Día de Sant Jordi a la Sagrada Familia

CAT] El 23 d’abril celebrem la Diada de Sant Jordi, el dia del llibre i de la rosa, de l’amor i de la cultura. Enguany i per acabar el dia de Sant Jordi vam organitzar una visita guiada nocturna a la Sagrada Família fora de l’horari habitual i en un recorregut excepcional. La visita va incloure l’accés a les cantories, a 15 metres d’alçada. Gaudí les va ubicar damunt la secció de les naus laterals, sobre les columnes arbòries, per aprofitar l’espai i per projectar les veus. Aquesta visita va ser, per tant, una oportunitat excepcional per contemplar la Basílica des d’un lloc habitualment no visitable.

A més es va decorar amb roses vermelles la barana del Jubé per tal que l’escultura de Sant Jordi estigués ben engalanada per a l’ocasió.
L’escultura del sant Patró, de 3 metres d’alçada, és obra de l’escultor Josep Maria Subirachs. Elaborada íntegrament en bronze, es va instal·lar l’any 2007 seguint les instruccions de Gaudí, que tenia particular estima per aquest sant. #SantJordiSF17
__

[ES] El 23 de abril celebramos el Día de Sant Jordi, el día del libro y de la rosa, del amor y de la cultura. Este año y para acabar el día de Sant Jordi organizamos una visita guiada nocturna a la Sagrada Familia fuera del horario habitual y en un recorrido excepcional. La visita incluyó el acceso el acceso a las cantorías, a 15 metros de altura. Gaudí las situó encima de la sección de las naves laterales, sobre las columnas arbóreas, para aprovechar el espacio y proyectar las voces. Esta visita fue, por lo tanto, una oportunidad excepcional para contemplar la Basílica desde un lugar no visitable habitualmente.

Además, se decoró con rosas rojas la barandilla del coro alto para que la escultura de Sant Jordi esté bien engalanada para la ocasión. La escultura del santo patrón, de 3 metros de altura, es obra del escultor Josep Maria Subirachs. Elaborada íntegramente en bronce, se instaló en 2007 siguiendo las instrucciones de Gaudí, particular estima por este santo. #SantJordiSF17
__

[EN] On 23 April, we celebrate Sant Jordi, the day of the book and the rose, of love and culture. It is customary on this day, under the protection of the Patron Saint of Catalonia, for sweethearts to exchange a rose and a book as a symbol of their love. It is the most widely celebrated popular feast day, shared by all Catalan people. A day of civic-mindedness, cultural expression and respect for local culture and, by extension, all cultures and people around the world.

Leave A Reply